24.2.09

Πώς έκοψα το κάπνισμα

Μερικούς μήνες πριν έγραψα πως ξεκίνησα δίαιτα. Τελικά σας γράφω τώρα τέσσερα κιλά βαρύτερη αλλά ευτυχισμένη γιατί έκοψα το κάπνισμα! Μπορεί να ακούγεται κοινότυπο αλλά οι φίλοι μου μπορούν να σας πουν πως ήμουν η θεά του καπνίσματος –κάτι σαν αυτή την τρομακτική ινδή με τα πολλά χέρια μόνο που σε κάθε ένα κρατούσα ένα τσιγάρο. Εάν και το ελάττωσα, δεν μπόρεσα να το κόψω σε καμιά από τις δύο εγκυμοσύνες μου και στη συνέχεια έφτασα στο σημείο να νιώθω φρικτές τύψεις γιατί ήμουν ανά πάσα στιγμή ικανή να αφήσω τα παιδιά μου για να κάνω το τσιγάρο που τόσο χρειαζόμουν. Ναι το ξέρω, είμαι φρικτή, ή τουλάχιστον έτσι ένιωθα για πολύ καιρό.

Ένιωθα επίσης και ανήμπορη να κατέβω από το τρένο των καπνιστών. Στο ενδιάμεσο ταυτίστηκα με την περσόνα της Μεγάλης Καπνίστριας, σχεδόν έγινα μία καρικατούρα κάποιου εαυτού τον οποίο τώρα αναπολώ με αμφίθυμη απορία.

Για να μην μακρυγορώ, το ότι έκοψα το τσιγάρο το οφείλω στον πεθερό μου. Ο Πλάτωνας είναι 80+ ετών, τα έχει 500 και 600 και 1000 ακόμη, είναι πολυταξιδεμένος και καλοζωισμένος. Για όλα αυτά και φυσικά για λόγους οικογενειακής διπλωματίας διάβασα το άρθρο μίας κυπριακής εφημερίδας – free press νομίζω, δεν θυμάμαι πλέον- στο οποίο ο δημοσιογράφος έγραφε την εντύπωση που του έκανε η μέθοδος Allen Carr.

Τώρα ίσως το έχω ξαναγράψει πως έμενα για αρκετά χρόνια στην Αγγλία όπου οι φίλοι μου είχαν πολλές φορές προσπαθήσει να με πείσουν να ακολουθήσω τη μέθοδο αυτή, μάταια βέβαια. Εγώ το βιολί μου…

Δεν ξέρω τι μου κίνησε την περιέργεια αυτή τη φορά, είχα πάντως βαρεθεί τον εαυτό μου και πήγα. Έκλεισα συνεδρία, την πλήρωσα, μετά φοβήθηκα και με τα πολλά κατέληξα να πάω μία Κυριακή στα τέλη του Ιούνη. Χάρη κάνανε οι άνθρωποι σε εμένα και έναν ακόμη άσωτο και μας βάλανε σε δική μας ειδική συνεδρία Κυριακή πρωί. Τελικά αυτός δεν ήρθε και κατέληξα εγώ με ιδιωτική συνεδρία αξίας 1000 και πλέον ευρώ έχοντας πληρώσει 320!

Περιληπτικά σας λέω πως για αυτά τα χρήματα την αράζεις σε ένα φανταστικό περιβάλλον για πέντε ωρίτσες, σε μία φανταστική πολυθρόνα, απλώνεις τα ποδαράκια στο υποπόδιο, σε κερνούν καφέδες και σάντουιτς, σου αφήνουν να κάνεις διαλειμματάκια για τσιγάρο και σου μιλούν. Δεν λέω περισσότερα γιατί πιστεύω πως είναι καλύτερο να τα ανακαλύπτει κανείς μόνος του αυτά τα πράγματα πάντως εγώ από τότε δεν έχω ξανακαπνίσει. Αν λέει αρχίσεις ξανά το κάπνισμα μέσα στους τρεις πρώτους μήνες σου προσφέρουν άλλες δύο συνεδρίες. Μετά από αυτό στους αμετανόητους επιστρέφονται τα χρήματα.


ΥΓ Το ρεπορτάζ δεν είναι διαφημιστικό
ΥΓ2 Ξεκινώ τώρα άλλη μία φορά δίαιτα μπας και επιτέλους καταφέρω και επιστρέψω στα κιλά της προηγούμενης ενσάρκωσης μου.
ΥΓ3 Η υπέροχη κυρία που με βοήθησε την Κυριακή εκείνη να κόψω το κάπνισμα στη συνέχεια και για τρεις μήνες με έπαιρνε τακτικά τηλέφωνο για να δει πως όλα πάνε καλά!

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλά είναι δυνατόν; τι σου λένε δηλαδή; κι εγώ παθιασμένη καπννίστρια, το έκοψα στην εγκυμοσύνη και αντιστέκομαι σθεναρά στη ιδέα του να κάνω κανένα τσιγαράκι τώρα που δεν είμαι πια έγκυος.. Ελενα

bookworm είπε...

Λοιπόν δεν σου λένε τίποτα που δεν ξέρεις. Σου εξηγούν απλά την εξάρτησή σου! Δε σου δείχνουν ούτε μία τρομακτική φωτογραφία, δεν σου κάνουν λόγο ούτε για μία τρομακτική στατιστική.

Το σοκαριστικό ήταν ότι ενώ ξεκίνησα την ημέρα θέλοντας να καπνίσω κάπου στα δύο τρίτα άρχισα να μη θέλω άλλο τσιγάρο, μέχρι που τελικά με υποχρέωσε η "εκπαιδεύτρια", ας την αποκαλέσω έτσι,να κάνω ένα τελευταίο!

Στη συνέχεια, πριν φύγεις σου ζητούν να κλείσεις τα μάτια και σου κάνουν μία μικρή επανάληψη - ίσως να είναι ένας μικρός υπνωτισμός, δεν ξέρω, αλλά εφόσον το έκοψα και τώρα ούτε καν θέλω να καπνίσω είμαι ευχαριστημένη.

Και δεν πίστευα ότι θα δουλέψει πριν διαβάσω το άρθρο και πάω...Κουλό έτσι?

Unknown είπε...

Συγχαρητήρια!!

english.gr Κεντρο Ξενων Γλωσσων είπε...

Δεν εχω καταλαβει. Απλα σου μιαλνε και φευγεις αλλος ανθρωπος? Ακουγεται εξωπραγματικο

Unknown είπε...

συγχαρητήρια!!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ διάβασα απλά το βιβλίο του Allen Carr, το διάβασα μια φορά για να παρω μια ιδέα, το εκπληκιτκό είναι ότι μπορείς να καπνίσεις όσο θεσ όσο το διαβάζεις, συνέχισα να κανίζω για ένα χρόνο και την επόμενη φορά που το ξαναδιάβασα το διάβασα προσεκτικά και άρχισε να ξετυλίγεται τ κουβάρι του κανίσματος, έχω 9 βδομάδες να καπνίσω και έχω ελευθερωθεί από αυτή τη σκλαβιά. Να σημειώσω ότι το πρώτο πράγμα πο σκεφτόμουν όταν ξυπνούσα ήταν το τσιγάρο, έτυχε να ξυπνήσω νύχτα και να καπνίσω και γενιοκά σε οποιαδήποτε κατάσταση της ζωής μου ειδικά στρεσογόνα ήθελα πρώτα ένα τσιγάρο και μετά να ενεργήσω, είναι η πρώτη φορά που προσπάθησα να το κόψω και πριν λίγο καιρό δεν μπορούσα καν να το φανταστώ, τόσο εθισμένη ήμουν. Είναι μια αποκάλυψη η μέθοδος του Allen Carr και δεν ασκεί καμια πίεση ούτε εκφοβισμό όλα έρχονται πολύ φυσικά. Διαβάστε το έστω από περιέργεια

Ανώνυμος είπε...

Για όσους δεν μπορούν να σηκώσει η τζέπη τους μια συνεδρία μπορείτε να αγοράσετε το βιβλίο του Allen Carr ο Easy Way να κόψεις το κάπνισμα, είναι αποκαλυπτικό εγώ το έκοψα με τη βοήθεια του βιβλίου.

Τζώρτζια