16.6.10

Θέλουμε να πάμε προνήπιο!


Τις τελευταίες ημέρες έχω πάρει σβάρνα τα νηπιαγωγεία και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς της γειτονιάς καθώς ελπίζουμε να δεχτούν τουλάχιστον τη μία από τις δύο για το Σεπτέμβρη ώστε να μην επιβαρυνθεί δραματικά ο ήδη μειωμένος οικογενειακός προϋπολογισμός.

Οι νηπιαγωγοί που βλέπω είναι όλες στα πρόθυρα – στο κοντινότερο μας νηπιαγωγείο μας ανακοίνωσαν πως είναι σχεδόν απίθανο να πάρουν τη μεγάλη στο ολοήμερο προνήπιο. Οι θέσεις είναι λίγες και στην πλειοψηφία τους πηγαίνουν σε πολύτεκνες οικογένειες. Την ίδια στιγμή ο προϋπολογισμός του νηπιαγωγείου, όπως μου είπαν, μειώθηκε στο μισό για το επόμενο σχολικό έτος. Αυτή τη χρονιά οι αρχές είχαν τις καθαρίστριες απλήρωτες για το μεγαλύτερο διάστημα με αποτέλεσμα το προσωπικό να σκαρφιστεί όποιο τέχνασμα μπορούσε ώστε να τις πληρώσει από άλλους κωδικούς για να συνεχίσουν να διατηρούν το νηπιαγωγείο καθαρό. Τώρα κυνηγά τις νηπιαγωγούς το ΙΚΑ …

Στον τοπικό βρεφονηπιακό σταθμό του Δήμου Αθηναίων εν τω μεταξύ μας είπαν πως θα μπορούσαν να μας δεχτούν σε κανονικές συνθήκες αλλά τους έχουν ειδοποιήσει ότι φέτος θα μειώσουν τον αριθμό των παιδιών που δέχονται !!!!. Επίσης τα 2/3 του προσωπικού είναι μη σύμβαση που είναι πολύ πιθανό να μην ανανεωθεί στην οποία περίπτωση απλά θα πάρουν ελάχιστα παιδιά ούτως ή άλλως γιατί δεν θα μπορούν να φροντίσουν περισσότερα.

Εάν προσθέσετε σε αυτά την απογοήτευση του προσωπικού με τις μειώσεις στους ήδη πενιχρούς μισθούς τους καταλαβαίνετε το κλίμα που επικρατεί.

Σε ότι μας αφορά, τα ωράρια των δημοσίων σταθμών και ολοήμερων νηπιαγωγείων θα μας υποχρεώσουν ακόμη και στην καλύτερη περίπτωση να βρούμε κάποιον τρίτο άνθρωπο για να παραλαμβάνει τα παιδιά και να περνά μαζί τους κάποιες ώρες μέχρι να επιστρέψει κάποιος από τους δυο μας σπίτι …

2 σχόλια:

Μαμά...δες, Μπαμπά...δες! είπε...

Ελπίζουμε όλα να πήγαν τελικά καλά με τις εγγραφές... Είναι μία αγωνιώδης διαδικασία που την έχουμε περάσει κι εμείς...

Καλώς σε βρήκαμε! Είμαστε οι Μαμά...δες Μπαμπά...δες από το ομώνυμο blog. 

Θέλαμε να σου στείλουμε email για κάτι, αλλά δεν εντοπίσαμε τη διεύθυνσή σου. Αν θέλεις στείλ'τη μας στο email μας που θα βρεις εδώ.

Καλό βράδυ :)

Ελισσάβετ Γεωργιάδη είπε...

Τελικά τι έγινε με το νηπιαγωγείο;
Προφανώς δεν εργάζεσαι οπότε δεν μπορείς να τις βάλεις στου Δήμου ε;