16.2.13

D for Divorce


Είναι πολύ δύσκολο να περιγράψω τα τελευταία δυο χρόνια. Το σοk της αποχώρησης του πατέρα και συζύγου από το σπίτι, τη στεναχώρια των παιδιών και τη δική μου, την απογοήτευση όταν είδα ξεκάθαρα πως τα παιδιά μας ήταν σε δεύτερη ή και χειρότερη μοίρα γι’αυτόν ενώ η ερωμένη και πολλά άλλα σε πρώτη, όταν σιγά σιγά συνειδητοποιούσαμε και οι τρεις ότι ο μπαμπάς θα τις βλέπει όλο και λιγότερο, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς να δίνει λογαριασμό, χωρίς να τηρεί τις υποσχέσεις που ποτέ δεν βγήκαν απ'το στόμα μας με λόγια.

Ίσως η αποκορύφωση ήταν την προηγούμενη εβδομάδα αλλά έχουν γίνει τόσα πολλά που με στεναχώρησε λιγότερο απ’ότι παλαιότερα θα με στεναχωρούσε κάτι πιο μικρό όταν μου είπε ότι θα με πάει στο δικαστήριο για να ζητήσει να βλέπει τα παιδιά μας λιγότερες ημέρες και ώρες απ’ότι συμφωνήσαμε. Αυτός που τους είχε τρελή αδυναμία, που μ'έκανε να αισθάνομαι πως ίσως δεν αγαπούσα αρκετά. Είναι λέει δικαίωμά του να βλέπει τα παιδιά και όχι υποχρεωσή του σύμφωνα με το νόμο ενώ δική μου υποχρέωση να του τα δίνω όποτε και όταν αυτός θέλει από τις ημέρες που συμφωνήσαμε.

Τα υπόλοιπα, το γεγονός ότι ποτέ δεν μπορώ να κάνω κανένα πρόγραμμα, ότι για ένα και πλέον χρόνο, όσο οι έλληνες δικαστές καθυστερούσαν να βγάλουν αποφάσεις για ασφαλιστικά μέτρα, δεν μου έδωσε ούτε ένα ευρώ κι ας μην είχα δουλειά όταν έφυγε, κι ας έχει πολλά, η τρομερή αντιδικία στο διαζύγιο, είναι όλα ψιλά γράμματα.

Απορώ πάντως με τη δύναμη που έχουν τα παιδιά μας, όλα τα παιδιά. Στεναχωρέθηκαν, άλλαξε η ζωή τους αλλά με τον καιρό πήραν ξανά τα πάνω τους, είναι χαρούμενα κι ευτυχισμένα κι ας με βλέπουν πολλές φορές σε κακή κατάσταση, κι ας βλέπω μες στα μάτια τους κάποιες φορές, ειδικά όταν είμαστε παρέα με φίλους τους που έχουν τους μπαμπάδες τους μαζί, να περνούν άσχημες σκέψεις απ’το μυαλουδάκι τους.

Κάποιες βασικές αρχές για να αντιμετωπίσετε το διαζύγιο με παιδιά μπορείτε να τις βρείτε στο πακέτο που έφτιαξε η γνωστή τηλεοπτική εκπομπή Sesame Street

Δεν υπάρχουν σχόλια: