3.3.08

Πώς έμαθε η κόρη μου να μετράει






Η 19-μηνή μου κόρη εδώ και δύο μήνες μπορεί και μετράει από το ένα μέχρι το εννέα με άνεση. Αναγνωρίζει τους αριθμούς παντού, μας τους απαγγέλει, μας τους τραγουδάει και στο ασανσέρ μετρά και αντίστροφα!

Μέχρι πρόσφατα νόμιζα πως συμβαίνει με όλα τα παιδάκια αλλά μια και πολλοί φαίνεται πως εκπλήσσονται είπα να μοιραστώ μαζί σας πως τα κατάφερε.

Πρώτα απ’ όλα ξεκινήσαμε όταν ήταν μάλλον μικρότερη του ενός έτους για παιχνίδι να της λέμε τα νούμερα ανεβαίνοντας στο διαμέρισμά μας – μένουμε στον πέμπτο όροφο. Το μωρό ενθουσιάστηκε τόσο πολύ που δεν περιοριστήκαμε μόνο στην άνοδο αλλά και αρχίσαμε να μετράμε αντίστροφα κατά την κάθοδο. Έγινε ένα από τα αγαπημένα της παιχνίδια. Ακόμα και σήμερα η κόρη μας λατρεύει το ασανσέρ.

Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε κάτι φίλους και είδαμε πως είχαν στρωμένο το δωμάτιο της κόρης τους με τα πατάκια του Jumbo με τους αριθμούς. Τα πατάκια μάλλον τα έχετε δει όλοι - είναι φτιαγμένα από κάποιου είδους πλαστικοποιημένο φελιζόλ και τα νούμερα βγαίνουν. Ήταν τόσο όμορφα, χαρούμενα και πρακτικά που αποφάσισα να πάρω τα ίδια και για μας και τα έστρωσα στο καθιστικό μας.

Καθώς ήμουν έγκυος και ήταν χειμώνας, εγώ και η μικρή καταλήξαμε να περνάμε πολλές ώρες στο σπίτι. Άρχισε σε κάποια φάση να βγάζει τα νούμερα και να προσπαθούμε μαζί να τα βάζουμε πίσω. Τότε εγώ ασυναίσθητα άρχισα να της μαθαίνω και να της ζητώ να τα αναγνωρίσει. Ήταν τόσο μεγάλη η χαρά της όταν τα κατάφερνε και της έκανα τόσο τρελά πανηγύρια που σιγά σιγά άρχισε απλά να μετρά!

Βοήθησε επίσης και το φιδάκι που εικονίζεται παραπάνω, ένα παζλ που μας το έκαναν δώρο οι φίλοι με τα πατάκια. Το κάθε του κομμάτι είναι αριθμημένο. Τέλος, για να τα κάνει πραγματικά κτήμα του το παιδί παίξαμε άπειρες ώρες με τις Έξυπνες Κάρτες Γνώσεων της Κατερίνας Γιαννίκου. Με αυτές η κόρη μας μαθαίνει πραγματικά να μετρά. Κόστισαν μόνο 4.5 ευρώ και την έχουν απασχολήσει για δύο μήνες τώρα. Στην κυριολεξία τις λατρεύει, όπως και αυτές της ίδιας σειράς με τα χρώματα - αν και τα χρώματα δεν φαίνεται να την εξιτάρουν αρκετά ώστε να μας τα πει ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: