30.3.08

Θα κάνουμε το εμβόλιο


Εδώ και πάρα πολύ καιρό με βασανίζει το δίλημμα εάν πρέπει να κάνω στη μεγάλη μου κόρη, τη Στέλλα, το εμβόλιο MMR, για την ιλαρά, την παρωτίτιδα και την ερυθρά. Ο λόγος είναι απλός. Σε ανύποπτο χρόνο, στη Βρετανία, μία έρευνα έδειξε πως το εμβόλιο αυτό προκαλεί αυτισμό. Όπως φαντάζεστε επικράτησε πανικός και παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης και σύσσωμης της επιστημονικής κοινότητας ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας – λένε πως στην πραγματικότητα η μελέτη δεν είναι έγκυρη γιατί βασίστηκε σε πολύ μικρό δείγμα, μόλις 12 παιδιά.
Μία νέα μελέτη που εξέτασε περισσότερα από μισό εκατομμύριο παιδιά βρήκε πως αυτά που εμβολιάστηκαν δεν είχαν μεγαλύτερες πιθανότητες να διαγνωστούν με αυτισμό απ’ ότι αυτά που δεν είχαν εμβολιαστεί.
Μετά και τις συμβουλές του παιδιάτρου μας και φίλων γιατρών έχω πειστεί πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Παρ’ όλα αυτά, όπως ο καθένας που έχει εκτεθεί στην δημοσιότητα που ακολούθησε αυτήν την ιστορία στη Βρετανία, δεν μπορεί παρά να ανησυχεί ενδόμυχα και να φοβάται.
Έτσι, αφού ανέβαλα το εμβόλιο όσο περισσότερο μπορούσα, τελικά αποφάσισα να το κάνουμε αυτόν τον μήνα καθώς πλέον έχω αρχίσει να ανησυχώ για το τι μπορεί να συμβεί εάν η Στέλλα κολλήσει μία από αυτές τις ασθένειες. Συνοπτικά όλα τα επιχειρήματα της συζήτησης μπορείτε να τα βρείτε εδώ – πρόκειται για μία ιστοσελίδα μίας online εγκυκλοπαίδειας που μανατζάρει το BBC.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΙΡΕΤΑΙ! ρίξε μια ματια αν θέλεις στο παρακάτω: http://www.babybaby.gr/showarticle.jsp?CMCCode=020207&extLang=
Εαν θέλεις να δημοσιεύσω οτιδήποτε δικό σου, ενημέρωσε με στο vana@babybaby.gr. Μπορώ να βάλω και το λινκ στο σου, οπότε θα έχεις επισκεψιμότητα και από άλλες μανούλες... Καλά είναι οι κουκλίτσες σου? Διάβασα με ενδιαφέρον το άρθρο σου για το ασφαλιστικό... έχεις απόλυτο δίκιο. Εγώ τουλάχιστον το βιώνω, αφού παράτησα μια πολύ καλή δουλειά για να μεγαλώσω τα παιδιά μου, και σκέφτομαι ότι εγώ δεν έχω καμία ασφάλεια για το μέλλον, μόνο και μόνο επειδή θέλησα να κάνω οικογένεια! Απίστευτο... Τουλάχιστον θα απαγορεύσουν το κάπνισμα το... 2010! Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία! Φιλιά, Βάνα

bookworm είπε...

Καλημέρα! Γράφω πλέον μόνο ξημερώματα που κοιμούνται όλοι. Ευχαριστώ για το link, προσθέτω και το
http://www.babybaby.gr/showarticle.jsp?CMCCode=020315&extLang=

που βγάζει κατευθείαν στο άρθρο για τα εμβόλια.
Οι μικρές περνούν ζωή χαρισάμενη γιατί η γιαγιά τους είναι ακόμα εδώ ενώ το μωρό ξεπέρασε πλέον τα 3,5 κιλά! Γιούπι!

Με σοκάρει που άφησες τη δουλειά σου. Μου περνά και μένα από το μυαλό αλλά με φοβίζει τρομερά ταυτόχρονα, ιδίως στην Ελλάδα που η εύρεση εργασίας - και μάλιστα μίας δουλειάς που να σε ικανοποιεί- είναι πραγματικά δύσκολη.

Θα ήταν υπέροχο να βάλεις ένα link στο blog μου. Θα σου στείλω μέιλ αν καταφέρω να γράψω κάτι καλό και εμπεριστατωμένο.

true powerful είπε...

http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=13

Στο επι παντός επιστητού, το θέμα τα εμβόλια των παιδιών μας περιέχει ενδιαφέροντα και κάπως ανησυχητικά πράγματα