29.8.13

Το καλύτερο βιβλίο που έχω αγοράσει στα παιδιά μου

Σήμερα πήγαμε στο ΝΟΗΣΙΣ, το κέντρο διάδοσης επιστημών στη Θεσσαλονίκη. Αν μένετε ή έστω και αν απλά βρεθείτε στη Θεσσαλονίκη με παιδιά πραγματικά δεν πρέπει να παραλείψετε μια επίσκεψη. Έχει ένα φανταστικό μουσείο επιστημών που τα παιδιά μαθαίνουν πράγματα παίζοντας, για παράδειγμα φτιάχνοντας μια γέφυρα, ένα μουσείο αυτοκινήτου (ναι έχουν κατασκευαστεί αυτοκίνητα και στην Ελλάδα) και φυσικά πλανητάριο!

Είδαμε μια υπέροχη ταινία για τους αστερισμούς και τα αστέρια που μας έμαθε ότι όλοι είμαστε φτιαγμένοι από αστερόσκονη. Έχει και αρκετές πληροφορίες για τους μεγάλους.

Φυσικά τη συνέχεια επισκεφτήκαμε το κατάστημα όπως κάνουμε πάντα στα μουσεία γιατί βρίσκουμε εξαιρετικές δραστηριότητες και βιβλία για παιδιά. Αυτό το κατάστημα, όπως και του Ευγενίδειου, είναι εξαιρετικό αν θέλετε να εξάψετε το ενδιαφέρον των παιδιών σας για επιστημονικά θέματα.

Αγοράσαμε, μεταξύ άλλων, αυτό το φανταστικό βιβλίο που εξηγεί σε μικρά παιδιά (από 5 ετών) αλλά και σε μεγάλους την ιστορία του σύμπαντος! Σε ρίμα! Ειδικά η μεγάλη μου κόρη έχει ξετρελαθεί και μπορεί τώρα να σας μεταφέρει μια συνοπτική ιστορία του σύμπαντος, ξέρει τι είναι γαλαξίας, σούπερνόβα, αστέρι, πλανήτης και φεγγάρι. 

Σας το συστήνω ανεπιφύλακτα και θα παραγγείλω μερικά αντίτυπα ταχυδρομικώς ώστε να το χαρίζω σε όλα τα παιδάκια που θα κάνουν πάρτυ φέτος!

2 σχόλια:

Μαργαρίτα και Νίκη είπε...

Σε ευχαριστούμε για την πρόταση (έστω του βιβλίου αφού η Θεσσαλονίκη μας πέφτει μακριά). Πέρασε να παρεις το βραβείο σου!

παιδικο παρτυ είπε...

Εμείς μπορούμε να απασχολήσουμε τα παιδιά σε θεματικό παιδικό πάρτυ με ψυχαγωγούς-ανιματέρ με πολλά διαδραστικά παιχνίδια. Δείτε ιδέες & στο site μας. www.polyparty.gr