9.12.13


Μια φίλη μου πρότεινε και κατέβασα στο ipad μια εξαιρετική εφαρμογή για παιδιά και είπα να την μοιραστώ μαζί σας - είναι διαθέσιμη για όλα τα κινητά, συσκευές και υπολογιστές. Λέγεται dragon box και διδάσκει στα παιδιά από πέντε ετών και πάνω άλγεβρα μέσα από παιχνίδια.

Η εφαρμογή έχει κερδίσει το βραβείο του καλύτερου σοβαρού παιχνιδιού τα Διεθνή Βραβεία για Mobile Gaming ενώ σύμφωνα με την ιστοσελίδα των δημιουργών του παιχνιδιού, το 83% των παιδιών μαθαίνουν τα βασικά της άλγεβρας σε μια ώρα!

Τα παιδιά μου τη στιγμή που σας γράφω όντως το ευχαριστιούνται το παιχνίδι και το πόσο επιμορφωτικό είναι, είναι προφανές.  Τώρα η μεγάλη μου μαθαίνει τι είναι κλάσμα, χωρίς φυσικά να της έχει πει κανείς την τρομακτική αυτή λέξη :)

Κοστίζει €5,49 και υπάρχουν δυο εκδόσεις, μια για παιδιά από πέντε ετών και πάνω και μια για παιδιά μεγαλύτερα των 12 ετών.

Στην ιστοσελίδα της εφαρμογής υπάρχει και ειδική παρουσίαση για δασκάλους. Θα προτείνω στο ολοήμερο που έχουν τάξη υπολογιστών - αν και φέτος ακόμα δεν έχει ξεκινήσει- να την δοκιμάσουν!

Μπορείτε να βρείτε το dragonbox εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: