1.3.08

Ιασώ

Το ξέραμε πως το Ιασώ θα ήταν ακριβό καθώς μόλις πριν 18-19 μήνες γέννησα εκεί και το πρώτο μας παιδί. Αυτό που δεν είχαμε καταλάβει είναι πως σε αυτό το διάστημα τα νοσήλιά του έχουν αυξηθεί κατά τουλάχιστον τριάντα τοις εκατό! Ναι, σοβαρολογώ. Για το ίδιο δωμάτιο, στον ίδιο όροφο και λιγότερες υπηρεσίες – το μωρό μας αυτή τη φορά ήταν στη θερμοκοιτίδα και όχι στο θάλαμο μαζί μου άρα δεν έλαβε καμία φροντίδα που να συμπεριλαμβάνεται στον λογαριασμό που εξοφλήσαμε- και μικρότερο διάστημα νοσηλείας για μένα – 4 αντί για 5 ημέρες που νοσηλεύτηκα την πρώτη φορά- πληρώσαμε 30 τοις εκατό παραπάνω!!!!!!!!

Τα ίδια μου διηγήθηκε και ένας μπαμπάς στο καφενείο. Η γυναίκα του είχε γεννήσει 20 μήνες νωρίτερα στο ίδιο μαιευτήριο και έτσι όπως και εμείς δεν ρώτησαν τιμή, περίμεναν τα ίδια συν κάποια αύξηση που να αντικατοπτρίζει τον πληθωρισμό και απλά έπαθαν σοκ. Για να πληρώσει μου είπε πως άδειασε λογαριασμούς, κάρτες κλπ και ήταν ταπί.

Το αποτέλεσμα αυτή της νοοτροπίας είναι πως οι γονείς στο εν λόγω μαιευτήριο έχουν μονίμως την εντύπωση πως τα παιδιά τους - ακόμα και όταν πάσχουν από κάτι σοβαρό- δεν έχουν τίποτα αλλά τις ασθένειες τις εφευρίσκουν οι υπάλληλοι και οι γιατροί για να πληρώσουμε εμείς περισσότερα. Εγώ προσωπικά δεν συμμερίζομαι αυτή την άποψη. Πιστεύω πως κανείς δεν θα έκανε κάτι τέτοιο σε ένα βρέφος. Επίσης τις περισσότερες φορές είναι προφανές εάν κάποιο παιδάκι έχει πρόβλημα ή όχι. Ένας άρρωστος άνθρωπος φαίνεται άρρωστος, πώς να το κάνουμε, πόσο μάλλον εάν είναι τόσο μικρούλης που δεν έχει μάθει και να το κρύβει.

Όμως οι γονείς τα έχουν παίξει τόσο οικονομικά που φτάσαμε στο σημείο ένας πατέρας που κρατούσε ένα κατακίτρινο παιδάκι - είχε ίκτερο κοντά στο 13 - να μου λέει σήμερα πως πιστεύει πως το κρατάνε το μωρό του για τα λεφτά.

Από ότι κατάλαβα το αποτέλεσμα είναι πως όλο και περισσότεροι γονείς επιλέγουν τα τελευταία χρόνια να γεννήσουν σε δημόσια μαιευτήρια στην Αττική και πραγματικά εύχομαι να είχα κάνει και εγώ το ίδιο. Τα χρήματα που ξόδεψα για να γεννήσω τις δυο μου κόρες θα μπορούσαν ενδεχομένως να τις εξασφαλίσουν οικονομικά για μία ζωή εάν τα είχα επενδύσει σωστά και σίγουρα θα μπορούσαν να καλύψουν τα περισσότερα από τα έξοδα για τις μελλοντικές σπουδές τους.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τελικά δεν μας λέτε πόσα πληρώσατε τώρα και πόσο πιό παλιά για να μαθαίνουμε?
Περιμένουμε κι εμείς με αγωνία το πρόστιμο της γέννας .
Θέλουμε να πάμε στο Αρεταίειο αλλά με αυτό που ακούσαμε φοβόμαστε.
Αλλά μάλλον θα το τολμήσουμε....
Δεν πάει άλλο. Εχω ακούσει μετανάστες να παίρνουν δάνειο για τη γέννα!!!!!!
Το Αλεξάνδρα , το Ελενα το Αρεταίειο και όλα τα επαρχιακά δημόσια νοσοκομεία τί έχουν δηλαδή.
s.p.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΙΔΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΚΑΙ ΕΙΠΑ ΝΑ ΣΑΣ ΛΥΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ ΤΟ 2005 ΓΕΝΝΗΣΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΤΟΜΗ ΣΕ ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΑ 2.830,00 ΤΟ 2007 ΓΕΝΝΗΣΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΑ 3.340,00. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΑ.

Ανώνυμος είπε...

καλημερα,δεν ξερω ποσα λεφτα πρεπει να πληρωσουν τωρα οι γονεις παντως εγω γεννισα εκει το 2002 και πληρωσαμε 1.870.00 μαζι με το γιατρο μου που με ξεγεννισε,με ολες τις εξετασεις που κανουν στα μωρα και ολα τα αλλα.εχει ομως σιμασια τι γιατρο εχετε!αν θελει να σας παρει λεφτα θα το κανει.ο δικος μου γιατρος απο την αρχη μου ειπε να παρω εξακλινο δωματιο,γιατι δεν εχει διαφορα στην εξυπηρετηση αλλα στη τιμη (πιο φτηνο)και αφου ειμαι μια χαρα μπορω να γεννισω φυσιολογικα (δεν θα μου κανει καισαρικη).γιατι το λεω?γιατι ακουσα απο πολλα ατομα(στην ιδια κλινικη)οτι υπαρχουν γιατροι που λενε στις γυναικες οτι πρεπει να τους κανουν καισαρικη για α-β λογο,ενο ειναι ψεματα,απλα ετσι περνουν πιο πολλα χρηματα οι γιατροι.παντως δεν πιστευω οτι τοοοσο πολυ αυξηθηκαν οι τιμες.