17.3.08

Ύπνος για την κόρη, ξενύχτια για τη μαμά

Αρχίζω από τα καλά νέα: η μεγάλη μου κόρη αποφάσισε μόνη της ότι αρκετά ταλαιπωρηθήκαμε με τον ύπνο της. Πλέον όταν εξαντληθεί και την πάρεις αγκαλιά σου λέει νάνι και μπορείς να την κοιμίσεις οπουδήποτε θες, ακόμα και στο κρεβάτι της! Το κάνει εδώ και αρκετές ημέρες αλλά απορώ εάν θα συνεχίσει όταν φύγει η γιαγιά της την Πέμπτη – προς το παρόν κοιμούνται στο ίδιο δωμάτιο.

Εγώ από την άλλη έχω να κοιμηθώ μέρες και η κούραση έχει αρχίσει να έχει την επίδρασή της. Μας είπαν από το μαιευτήριο πως η μικρή μου κόρη πρέπει οπωσδήποτε να τρώει κάθε τρεις ώρες για ένα-δύο μήνες ώστε να βάλει το απαραίτητο βάρος. Έτσι πρέπει να ξυπνώ τρεις φορές κάθε βράδυ για να αλλάξω, να φτιάξω το γάλα της, να την ταΐσω, να τη ρέψω, να την βάλω πάλι για ύπνο και να είμαι σίγουρη πως όλα είναι έτοιμα για το επόμενο τάϊσμα – τα μπιμπερό είναι πλυμμένα, αποστειρωμένα κλπ.

Το αποτέλεσμα είναι πως απλά δεν κάνω τίποτα, μα τίποτα. Μάλλον όμως σε τρεις μέρες που θα φύγει η μαμά αυτό θα αλλάξει και θα καταλάβω για τα καλά τι σημαίνει να κάνει κάποια δύο παιδιά με τόσο μικρή διαφορά.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

einai alh8eia oti osh prospa8eia kai an kanei kapoios gonios, oso kai an einai proetoimasmenos na xrhsimopoihsei texnikes opws to control crying, an to paidi den einai etoimo na koimh8ei olo to bradu kai mono tou, den 8a sumbei para etsi apla... parepiptondws, kai mia filikh suboulh amam-pros-mama, an epitrepeis: yiati allazeis th mikrh to bradu? an den exei kanei kaka, den uparxei logos na allazei h pana toso suxna, mias kai to mwraki talaipwreitai, 3upnaei kai meta auto ka8ista to na 3anakoimh8ei kai na hremhsei pio duskolo. dokimaseto, an mh ti allo, yia na eisai kai pio 3ekourasth... Vana, babybaby.gr

bookworm είπε...

Τη λυπάμαι την καημένη να την αφήσω κατουρημένη. Εάν δεν έχει ενεργηθεί την αλλάζω στο πι και φι, άσε που πλέον ξυπνά κανονικότατα μόνη της κάθε τρεις ώρες, δεν κλαίει παρά μόνο εάν καθυστερήσω να την ταϊσω -τουλάχιστον προς το παρόν- αλλά βγάζει κάτι ήχους παραπονεμένους και καταφέρνει, συνήθως, να ξυπνήσει κάποιον από τους δυό μας...

Πάντως σήμερα το πρωί αποφάσισαν να αρχίσουν να ξυπνάνε η μία την άλλη - το μωρό πρέπει να είχε δυσπεψία και όντως έκλαιγε - και με τρελάνανε!