23.4.08

Μμμμμμ, Ceclor


Είναι επίσημο, έχουμε ουρολοίμωξη και αρχίσαμε να παίρνουμε Ceclor. Το οποίο εάν και είναι πεντανόστιμο και πενταρόζ μας εκνευρίζει γιατί για να μετρήσουμε σωστά τη δόση μας το παίρνουμε με σύριγγα και τις σύριγγες τις έχουμε συνδυάσει με τα αντιπυρετικά μας.

Για να φτάσουμε βέβαια σε αυτό το σημείο έχουμε κάνει τρεις αναλύσεις ούρων και το παιδάκι έχει καταταλαιπωρηθεί. Για όσους δεν ξέρουν, για να συλλέξεις ούρα από ένα μικρό παιδί πρέπει να του κολλήσεις ένα σακουλάκι – αφού το πλύνεις στην ευαίσθητη περιοχή καλά καλά – και να περιμένεις να ουρήσει μέσα στα επόμενα 20-30 λεπτά. Εάν ουρήσει έχει καλώς. Παίρνεις τα ούρα και τρέχεις σαν τρελός στο μικροβιολογικό εργαστήριο. Εάν δεν ουρήσει, τότε επαναλαμβάνεις όλη τη διαδικασία – πλύσιμο, σακουλάκι, έλεγχος – για όσες φορές χρειαστεί. Η μικρή μας έχει μπουχτίσει και κατακοκκινίσει από το κόλλα, ξεκόλλα στην ευαίσθητε περιοχή αλλά ευτυχώς δεν θα χρειαστεί να το επαναλάβουμε για μερικές τουλάχιστον ημέρες.

Εν των μεταξύ, το μωρό μας στους 2 μόλις μήνες του έχει περάσει αυτές τις ημέρες εντελώς σε δεύτερη μοίρα. Όλοι ασχολούμασταν με τον πυρετό της μεγάλης, τη συλλογή ούρων, τους εμετούς και τα ευκοίλιά της. Επίσης, καθώς φοβόμασταν πως έχει κάποια ίωση, που μάλλον είχε δηλαδή πριν την ουρολοίμωξη, έχουμε περιορίσει το μωρό σε ένα δωμάτιο για να μην κολλήσει καθώς αυτό τουλάχιστον μένει όπου και να το αφήσεις.

- Στη φωτό το νινί μας την πρώτη του εβδομάδα στο σπίτι.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αααααχχχχ τις θυμάμαι τις παλιές, καλές μέρες... Κουράγιο παιδιά! Το χειρότερο δε, είναι όταν καταταλαιπωρείς το παιδί με την συνεχόμενη, επίμονη προσπάθεια συλλογής ούρων, και μετά σου λένε στο μικροβιολογικό ότι άφησες το σακουλάκι ανοιχτό για 12 χιλιοστά του δευτερολέπτου και πρέπει να ξανασυλλέξεις άλλα ούρα! Σίγουρα θα αισθάνεστε λίγο καλύτερα πια, ωστόσο να ευχηθώ και εγώ περαστικά... γιατί είναι ακριβώς αυτό: περαστικά... Βάνα babybaby.gr

Ανώνυμος είπε...

Kalhmera... kairo exoume na ta poume. Pws paei h mikrh? Fandazomai exei megalwsei polu kai sas exei trelanei (eis diploun bebaia auto, afou einai 2 oi xares sas...). Egw molis gurisa apo New York, to prwto ta3idi xwris ta paidia edw kai 3 xronia, to eixa anagkh! Esu pws eisai? Grapse mou an 8eleis kai sto vana@babybaby.gr

Ανώνυμος είπε...

ki ego exo piei poli ceclor! gia polla xronia!!!!!!!
ena einai to mustiko gia tin ourolimoksi...poli nero!!!!!!!
filia kai perastika!!!!